Meld je aan voor de nieuwsbrief. ontvang early bird toegang bij shop updates en blijf op de hoogte van mijn laatste projecten.

Koppie Kopjes II

Wat zijn koppie-kopjes?

 

Met mijn project "Koppie-kopjes" zamel ik geld in voor Alzheimer NEderland.

Als jong meisje ben ik mijn oma verloren aan de gevolgen van Alzheimer. Hoewel ik zelf te jong was om volledig te begrijpen wat er precies met mijn oma gebeurde, hebben de emoties van mijn moeder en andere familieleden een diepe indruk op mij gemaakt en zijn mij altijd bijgebleven.

En toen werd ik een paar maanden terug wakker met een goed idee! Ik wil mijzelf uitdagen én Alzheimer Nederland steunen.

Tijdens de eerste ronde van dit project maakte ik met de hand 100 verschillende koffie kopjes. elk voorzien van een ander glazuur. binnen twee weken waren alle 100 kopjes uitverkocht en hebben we gewoon €1000,00 opgehaald!

Omdat er zo enthousiast werd gereageerd heb ik besloten de actie nog éénmaal te herhalen maar wel in een iets ander jasje. Een tijdje terug ben ik gestart met een cursus om te leren draaien op een Draaischijf. Dit lijkt mij een prachtig moment om alle nieuwe kennis in de praktijk toe te passen. OM die reden zal ik tijdens deze tweede ronde 50 kopjes met de draaischijf maken en 50 kopjes met de hand vormen. Ieder kopje dat ik draai geef ik een eigen karakter mee. Vervolgens maak ik met de hand het kopje zo goed mogelijk na. Zo ontstaat er een setje. ieder setje zal voorzien worden van een mooi glazuur.. Het eindresultaat zijn 100 unieke kopjes/50 setjes. De kopjes zijn overigens gewoon per stuk verkrijgbaar.

Inmiddels zijn alle koppie-kopjes verkocht en hebben we gewoon €2000,00 opgehaald! Je kunt dit terug op mijn actiepagina voor Alzheimer Nederland.


liefs,

Jessie

Proces:

 

Om te beginnen draai ik 10 kopjes op de draaischijf. vervolgens probeer ik deze 10 kopjes zo goed mogelijk met de hand na te maken. wanneer de kopjes gevormd zijn is er een droogtijd van een paar dagen. Na deze droogtijd gaan ze de oven in om bisque gebakken te worden op 1000 graden. Wanneer de oven is afgekoeld zijn ze klaar voor een glazuur laag. Met een kwast behandel ik alle kopjes minimaal 3 keer en nadat deze droog zijn gaan ze voor een tweede keer in de oven. Ze worden dan gebakken op een temperatuur van rond de 1220 graden. Door deze temperatuur worden de kopjes waterdicht en zijn ze na een rondje in de vaatwasser (ja, daar kunnen ze tegen) klaar voor gebruik!

 

vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn proces. volg mij dan op instagram.: studio.groei Hier post ik bijna dagelijk foto's of video's.