Koppie Kopjes

Wat zijn koppie-kopjes?

 

Met mijn project "Koppie-kopjes" maak ik door middel van de pinch-techniek (een van de oudste technieken, waarbij je door het "knijpen" van de klei met je duimen een vorm maakt) 100 koffie kopjes met de hand.

 

Het doel is om 100 verschillende kopjes te maken met een minimale inhoudt van 125 ml (standaard kopjes inhoud), de meeste vallen groter uit (ongeveer 200ml). Ik gebruik hier verschillende kleuren klei en glazuur voor.

 

Nadat de kopjes met de hand gevormd zijn is er een droogtijd van een paar dagen. Na deze droogtijd gaan ze de oven in om bisque gebakken te worden op 1000 graden. Wanneer de oven is afgekoeld zijn ze klaar voor een glazuur laag. Met een kwast behandel ik alle kopjes minimaal 3 keer en nadat deze droog zijn gaan ze voor een tweede keer in de oven en worden ze gebakken op een temperatuur van rond de 1220 graden. Door deze temperatuur worden de kopjes waterdicht en zijn ze na een rondje in de vaatwasser (ja, daar kunnen ze tegen) klaar voor gebruik!

 

Ik vind het heek leuk om mensen hierbij te betrekken. Daarom post ik dagelijks foto's en filmpjes van het proces op mijn Instagram studio.groei Het is namelijk niet alleen een uitdaging voor mijn handen om 100 kopjes te produceren in een zo kort mogelijke tijd (ik had nog nooit eerder spierpijn in mijn handen haha). Ook het bedenken van 100 verschillende kopjes is een mooie uitdaging.

 

Dus steun mijn actie en koop een koppie! Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.

 

Wil je weten hoeveel ik al heb opgehaald? klik dan hier om naar mijn actiepagina te gaan van alzheimer nederland.

 

liefs!


Jessie