Studio Groei!

Studio Groei is mijn geesteskind. Op dit moment niet groter dan 9M² maar ik kan er verdwalen. Het is de plek waar visuele verhalen ontspruiten en tijd niet lijkt te bestaan.

Na mijn afstuderen aan de koninklijke academie van beeldende kunsten (KABK) ging ik aan de slag als freelance eventmanager. Het instabiele inkomen maakte het lastig om iets met mijn creatieve achtergrond te doen. In 2017 leerde ik Jasper kennen. Dochter Josje vond Jasper ook aardig en hij mocht blijven. Jasper bouwde surfplanken en ik maakte grote illustraties voor die surfplanken in de woonkamer van mijn kleine appartementje. Het was niet veel, maar het was een mooi begin. Daarnaast mocht ik zo nu en dan bij een oud-klasgenootje in haar studio werken. Daar ontstond mijn eerste product, de kiemschaaltjes .

Een vaste baan later kochten we een huisje in rijswijk en daar ontstond studio groei. Een kamer van 9M² was alles wat ik nodig had. alle inspiratie die ik de afgelopen jaren binnen had gehouden kon eruit, Het voelde als een explosie. Door mijn kiemschaaltjes te verkopen spaarde ik voor een kiln en uiteindelijk een draaischijf.

 

iedere dag werk ik met veel liefde in mijn studio aan Surfplanken, illustraties en schilderijen maar voornamelijk keramiek. Keramiek is een wereld op zichzelf waarin de mogelijkheden eindeloos zijn.


ALs je het leuk vindt om mijn proces te volgen, neem dan eens een kijkje op mijn instagram studio.groei. Hier post ik bijna dagelijks foto's en filmpjes van mijn laatste projecten.

 

Liefs,
Jessie